Asgeir

Asgeir ble født på Sunndalsøra i Møre og Romsdal i 1964.

I 1965 fikk hans far jobb på Slemmestad i Buskerud fylke. De flyttet da sørover og bodde der i ca 1 år. I 1966 flyttet de ca 3 km mot Røyken til et lite tettsted som heter Bødalen. Der hadde han sin barndom med masse venner, fotball og flott natur. Den gangen hadde de ikke TV med masse kanaler eller mobiltelefoner, men de hadde masse venner og de var mye ute. Hans far jobbet på Slemmestad og mamma jobbet i butikken i Bødalen. 1 klasse begynnete han på i 1971 på Slemmestad skole. I 1972 og andre klasse byttet han skole til Torvbråten skole i Østskogen. Det var en flott tid med mange gode minner. På slutten av 1974 flyttet han inn i en rekkehusleilighet på Bjerkås mellom Slemmestad og Asker. Her bodde de fram til mars 1975.

I mars 1975 fikk hans far jobb i Grenland Samvirkelag i Porsgrunn så de flyttet til Stridsklev, Porsgrunn. Asgeir begynte på Tveten Barneskole, Eidanger i 4 klasse. Han hadde da gått på 2 skoler allerede i 4 klasse så dette var den 3 skolen. Asgeir synes overgangen til Tveten skolen gikk veldig fint og han fikk raskt mange nye venner. Når han skulle begynne på ungdomskolen hadde Stridsklev bygd ny ungdomsskole. Det vil si at skolen ikke var helt ferdig noe som resulterte i at de begynte alene i 7 klasse, det vil si ingen i 8 eller 9 klasse. Dette resulterte i at de alltid var eldst på skolen og dette synes de alle var en flott ordning. A, B & C med ca 70 ungdom. De fikk av kommunen lov til å være med på og utforme og bygge en fritidsklubb i bomberommet undet svømmebassenget på skolen. Dette var åpent mandager og torsdager. Her fikk jeg han første kjæreste også. Ungdomstiden på Stridsklev blir husket som en aktiv tid med mange venner, mye aktiviteter som uteleker, fritidsklubb, svømming, fotball og selvsagt håndball som dengang tok masse tid. De var en god guttegjeng, og noen jenter som alltid hang sammen i tykt og tynt. Etterhvert tok musikken over og han spilte som DJ på fritidsklubben og etterhvert på Sungjordet Diskoteket, Stridsklev Diskoteket og etterhvert åpnet Herøya med diskotek for undom hver fredag fram til han reiste i millitæret i 1983. Mai 1983 reiste Asgeir til førstegangstjeneste ved Bodin Leir i Bodø. Dette var en fin tid der han lærte mange ting han har tatt med seg videre i livet. Etter ungdomskolen tok Asgeir utdannelse som forskallingssnekker og jernbinder. Han tok læretiden sin hos Skien firmaet Holt & Co AS. Han fikk fagbrev i forskalling. Etter førstegangstjenesten bestemte han seg for å bytte firma til Byggmester Aarsvold i Porsgrunn. Det jobbet han i 6 år før han la hammeren på hylla for godt. I august 1986 reise han rundt i Norges land som DJ i flere år med et unntak av et par år der han drev platebar i Porsgrunn. Han jobbet også et par år ved Radio Grenland før han reiste «ut» som DJ igjen.

I 1990 flyttet han til Larvik og bodde der i et år før han flyttet til Tønsberg. Etter to år i Tønsberg flyttet han tilbake til Larvik. I 1994 møtte han sin kone, Astrid og i 1998 giftet de seg. Trym ble født i 2001 og Brage kom til verden i desember 2004. Begge gutta har gått på barneskolen ved Byskogen Skole. Mesterfjellet skole ble åpnet høsten 2015 og gutta flyttet da ned til den nye skolen.

I 2017 begynte Brage på ungdomsskolen ved Mesterfjellet skole og Trym startet videregående ved Thor Heyerdahl Skole på linjen Helse og Oppvekst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *