DJ

Asgeir Skaanes startet sin DJ karriere på Stridsklev, Porsgrunn i 1977, bare 13 år gammel.

Hans første spiltejobber var  fritidsklubben på Stridsklev, klasse/skolefester på Stridsklev ungdomskole og etterhvert på Sundjordet Diskoteket, Stridsklev Diskoteket og etterhvert åpnet Herøya med diskotek for ungdom hver fredag fram til han reiste i millitæret i 1982. I Bødø ble han godt kjent med DJ’n på SAS hotellet og tilbrakte mange timer sammen med han for inspirasjon. Han var en «gal» DJ med mikrofonen noe som han synes var genialt.

Man kunne jo styre gjestene til å gjøre nesten hva som helst på dansegulvet og i resten av lokalet.

Etter millitæret reiste han tilbake til Porsgrunn. Spilte en tid på «Herøya Discoen» før idrettslaget som drev discoen måtte stenge på grunn av for mye fyll. Nye utfordringer sto da for tur. Asgeir spilte litt på Skomvær kafé før han møtte sitt hittils største idoler. Folkes Hus i Porsgrunn åpnet diskoteket Hollywood, som ifølge bladet VI Menn var norges råeste discotek. Der var jeg så heldig og møte John Grant (The Pink Panther) og Erik Walkoff (NRK P3). John Grant ble en stor inspirasjonspådriver til å fortsette som DJ. Asgeir var med på å starte ungdomsdiscoteket på søndagene på Hollywood. Dette ble en kjempesuksess for Hollywood og hans «første ordentlige discotek» som DJ.

John Grant ble kalt det Pink Panther fordi han var serdeles lik Peter Sellers fra filmene The Pink Panther. John jobbet mange år som DJ før han tok over booking jobben hos Nor Booking (Nor Bussniss) i København, Danmark. En annen ispirasjonskilde var Tony Prince fra Radio Luxembourg og Disco Mix Club. Asgeir så heldig å møte Tony en rekke ganger i Norge og London under Verdensmesterskap i platemixing (1986-87-88). Erik Walkoff var kanskje den største inspirasjon til å bruke mikrofon og «jobbe» med gjestene. Erik hadde en stor utstråling og hadde godt «tak» på publikum. Erik var også meget god som konfransier på en mengde DJ mikse konkuranser i Norge. Asgeir jobbet mange år sammen med Erik Walkoff. Erik døde desverre altfor tidlig av hjertesvikt bare 42 år gammel. (April 2004)  Minne ord skrevet av Nils Heldal, Radiosjef, NRK.

Erik Walkoff
Erik Walkoff Live 10.9.1994

Etterhvert som Asgeir ble mer kjent i Grenland ble det mer spilling rundt omkring. Han spilte på Gatsby i Skien, Bonaparte i Porsgrunn og navnet DJ Pinky ble «født» etter at promotor Torgeir Flatland ønsket at han skulle spille på diskoteket Tarantella på Hotel Ibsen i Skien. Det fantastisk flott diskotek med masse lyseffekter og hele dansegulvet var fullt av lys (som på filmene Saturday Night Fever). Torgeir Flatland  lurte på om jeg hadde et artistnavn, som han kunne skrive i avisa, noe Asgeir ikke hadde. Asgeir hadde gjort som John Grant og spille «The Pink Panther Theme» som siste sang hver kveld, så da foreslo Flatland at kanskje DJ Pinky var et treffende navn, og dermed var Pinky «født». Det ble endel spillinger i Grenlandsomeråde, Kragerø (Telemark) fram til juli 1986. Han hadde fått jobb hos John Grant i Nor Booking i København, Skandinavias største bookingbyrå på den tiden. Det første jobben skulle være i Finnmark, nærmere bestemt Karasjok. Han bestemte seg for at han skulle kjøre innom emn rekke av discotekene som ble booket av Nor Booking. På turen oppover til Finnmark besøkte han flere discoteker som han fikk spilt litt på. I Morsjøen var han i 3 dager og spilte før turen kom til Bodø. Etter noen dager i Bødø var han innom Svingen Discotek i Bardufoss før turen gikk til Karasjokk og Nordkapp Hotell.

Det ble mange jobber som Dj i Norge for Nor booking. Asgeir jobbet dengang en måned på vært discotek / hotell før han reiste til en ny by (5-7 dager i uka). Han jobbet Norge på kryss og tvers for Nor Booking i nesten 7. år. Etter dette staret han og jobbe for det Engelske booking byrået IDEA International. Han jobbet der i i en årrekke og spilte i nesten alle byer i Norges vidstrakte land.

I mai 1988 startet han platebaren Pinkys Heaven i Hammondgården i Porsgrunn sammen med sin daværende samboer. Dette var en drøm han hadde å kunne kombinere DJ jobbingene, radiojobbene på Radio Grenland og selge plater. Det ble masse jobbing men desverre etter en peridode etter at varesentert Downtown åpnet måtte de legge ned butikken og gå tilbake til spilling som DJ igjen på heltid. I 1988 møtte Asgeir en kunde som var veldig interessert i musikk og platemixing. Han het Tore Kjetil Johansen (DJ K-Mixx) Asgeir ønsket å lære Kjetil litt om platemixing. Kjetil var en naturtallent og alt det Asgeir kunne i teori og kanskje ikke så teknisk, gjorde Kjetil med en gang med to platespillere og en mixer. Kjetil vokste opp og stilte flere ganger i NM, EM i platemixing. Han spiller i dag som fast DJ ved Taket i Stavanger. Han har hatt en rekke utenlandsjobber i Tyskland, Spania, Holland, USA og mange andre land. Link til hans webside her…

I perioden etter ble det masse jobbing i Vestfold, Grand Hotel Larvik spilte han 7 måneder i året i 8 år. Det ble også en rekke spillinger på Le-Ni i Tønsberg. I 1990 flyttet han til Larvik der han bodde i 1. år. Han flyttet til Tønsberg og bodde der i nesten 2 år før han retunerte til Larvik.

Asgeir har også hatt en rekke mixekurs der han lærer unge håpefule DJ’s kunsten og mixe sammen sanger. Det gjelder og kunne «lære» musikk og finne ut hva slags sanger som «passer» sammen med andre, og lære de hvordan musikkens oppbygning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *