3. januar 2021

Første søndagen i det nye året hadde nydelig sol og ca -1 grad og hvit fin snø. Dagen i dag hadde vi bestemt tidligere i uka og turen i dag skulle vi ta til Vealøs i Skien. Vi reiste hjemmefra ca kl 12:00, hentet Gry og så Mats før turen gikk mot Skien og Vealøs. Det var fullt på parkeringen til Skiptvedt i dag men vi fant en liten plass å sette bilen. De første 1,6 km går turen innover nydelig snølandskap, med litt stigning. De siste 3,1 km går det så og si rett opp. Vet ikke hvorfor jeg år meg til å gjøre dette frivillig, men etter ca 1 time og 15 min nådde vi toppen. Gry og jeg først og Astrid og Mats etter hvert ca 15 min etter oss. Vi var mektig imponerte over Mats som hadde dette som første ordentlige tur etter mange måneder på sofaen. Vealøs hadde en fantastisk flott utsikt i alle retninger fra hvite fjell i nord (Lifjell) til Skien, Porsgrunn og langt inn i Vestfold, samt alle trær var dekket med nydelig hvit snø. Etter en liten matbit og en liten rast var det bare å sette turen nedover igjen. Det er bratt nedover også og vanskelig å gå. Stein/vegen var dekket med snø og den opptråkkete stien var smal og til tider veldig glatt. Mange foreldre hadde tatt turen opp med barn og akebrett som sannsynligvis var grunnen til at noen steder var det veldig glatt. Vi regnet ut at de siste 3 km hadde vi en stigning på ca 300 meter. Vel nede ved bilen var kroppen til alle fire rimelig slitne så det var deilig å sette seg i bilen. Jeg er imponert hvor mange som tok turen opp denne bratte bakken med akebrett og mange løp/jogget både oppover og nedover.

Vel hjemme møtte vi Trym som hadde solgt sin Yamaha DT125 og kjøperne ventet på oss. Vi ordnet handelen og deretter ble det middag og sofaen. Dette var en fantastisk slitsom og nydelig dag på en gang.