Judodømming

Dømming i Trollhättan, Sverige

Trolltreffen Trollhättan 6. og 7. mai 2023

Vi var totalt tre dommere som reiste til Trollhättan for å dømme Trollträffen 1.

Jeg reiste nedover på torsdag i nydelig vær og fikk sett endel av byen med alle deres kanaler og flotte parker. På fredagen booket jeg inn på Clarion Hotel Kung Oscar der jeg møtte noen av de svenske dommerne og en stor gjeng fra Ippon Judoklubb.
Jeg ble varmt mottatt av svenskene og vi gikk en tur ned til Scandic Hotel der vi møtte flere av de svenske dommerne og en stor gruppe utøvere fra England.
Kl. 21:08 ankom Noah Andersen Bakken fra Fredrikstad Judoklubb som skulle være med å dømme. Noah og jeg gikk en runde i byen før vi tok kvelden.

Lørdag og første stevnedag startet med frokost kl. 07:00 og dommermøte kl. 08:15. Noah og jeg mottatt med åpne armer av alle dommerne og alle fikk en gjennomgang av reglene. Lørdagen startet med U11 som varte ca. i en time. Det var overraskende mye flott judo blant de minste på matta. Deretter var det klassene U15 og U21. Noah og jeg fikk dømt masse judo gjennom hele dagen og vi fikk dømme både som kantdommere og mattedommere i bronsefinaler og finaler. Ved alle finaler ble lyset slukket, og utøverne kom marsjerende inn til høy musikk og enorm stemning fra salen. Gjennom hele dagen fikk vi flotte tilbakemeldinger fra matteansvarlige dommere og supervisor. Stevnedagen ble avsluttet ca. 16:30

Søndagen startet 08:45 med dommermøte og kampstart kl. 09:00. Christopher Kjølner fra Ippon Judoklubb hadde kommet lørdagskvelden for å være med å dømme søndagen. Søndagen hadde klassene U13, U18, senior og veteran. Alle tre dommerne fra Norge fikk dømme mange kamper og flere finaler i løpet av dagen. Vi opplevde masse flott judo og fikk alle strålende tilbakemeldinger.

Dette er et stevne jeg vil anbefale flere norske klubber å være med på. Vi møtte utøvere fra Ippon og Sande Judoklubb samt engelsk og tyske utøvere.

Stemningen i hallen var stor hele dagen og vi stor koste oss.

Vi dagens flott hadde vi fått invitasjoner til å komme tilbake til Trollhättan til høsten samt stevner i Arvika og Gøteborg.

Dette ble en lærerik helg og frister til gjentagelse. Neste helg er det Nordisk i Drammen.

Norske dommer representanter i Sverige
Stevnestart Trollträffen 1 – 2023
En del av Götakanal som går tvers igjennom Trollhättan
Flott jerbanebru
En av mange prisutdelinger

Det var utøvere fra en rekke land, som Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og England som vist på bilde over. Rushjudo-Micklefield UK

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *